30 Nisan 2012 Pazartesi

Kazıklarla besleniyorum

öksürürken ciğeri ağzından fırlayan, haprşırdığında yüreği hop oturup zort kalkan Patria kişisinden selamlar bilogcum.

perişanım açıkçası. ciddi anlamda hastayım ve günlerdir deliksiz 1 saat bile uyumadan, günde 18 saat mesai ile yaşamımı sürdürüyorum.

bu post'un özeti; "takımını iyi kurmazsan golleri kaleye değil bizzat totona yersin"dir. siz; siz olun asla asla ve aslaaa kaşı ayrı totosu ayrı oynayan adamlarla, işi sahiplenmekten, ekip çalışması bilincinden ve etiğinden uzak insanlarla başarı elde edeceğinize inanmayın. bunlar "ağamsın paşamsın" diyerek patronlarına ajitasyonlar yapar, mert bir erkek duruşu taşımayı bırakın ufacık bir hatada zırıl zırıl ağlar ve sen eninde sonunda 1001 uğraşla kazandığın müşteriyi, bu kancıklar yüzünden kaybedersin.

sıkılmadan okuyacaklar için detaylar aynen şu şekilde;


2 senedir peşinde olduğum bir müşteri adayım, işlerimin en yoğun olduğu bir süreçte bana iş vereceğini ve ciddi anlamda bana ihtiyacı olduğunu söyledi. Patria istedi bir göz allahcım verdi 2 göz, 5 kulak ve 3 burun!!! n kadar da mutlu bir Patria kişisi oldum tahmin bile edemezsiniz.

Evet çok yoğundu takımımın takvimi, para kazanmayı değil sadece müşterimi mutlu etmeyi düşündüğümden herkesle açık açık n kadar ciddi bir aksiyon alacağımızı paylaştım. e tabi sevincimi de. İnsan olan sevinir, e sevindiler de zaten. o sırada insan olduğuna hafiften ikna oldum bazılarının. yoksa endişelerim vardı. Çaycısından, temizlikçisine, şirket başkanından, ofisboyuna kadar herkes bu yeni müşterinin  heyecanını yaşıyor.2 yıllık çalışmalarımızın meyvesini toplayacağız, yani bu sahiden harika bir gelişme!!!!!

neyse planları hazırladım route bilgilerini paylaştım ve hoooop geldi iş zamanı. atacakları adımdan, alacakları nefese kadar ayrıntılı brief verdiğim halde, zor bir iş olduğunu söyleyip VAR MISIN YOK MUSUN diye defalarca tek tek sorduğum halde adamlardan aldığım tek yanıt EVET oldu.  Tüm gece adamlara telefonla evden destek verdim ve gece 04:00 civarında uyumadım resmen sızdım!!!!

Sabah ofise doğru yürürken; işin harika raporlarını incelerlediğim sırada enfes bir türk kahvesi içerim hayali kuruyordum. ofise geldim ve kapıdan girer girmez bizim adamları gördüm; 90 yaşında yaşlı dedeler gibi eğile büküle AAAY BİZİM ÇOOOK UYKUMUZ GELDİİİİ dediler ve tıyır tıyır gittiler.

Raporlara baktığımda, sabaha kadar çalıştıklarını gördüm. ama n için dersiniz? yılın en berbat ajansı seçilmemiz için!!!!! attığım çığlıklar, aynı anda geçirdiğim sinir krizleri, döktüğüm gözyaşı hepsi bir yana müşterime rezil olmak bir yana takımımda çıkan bu arızaya kahroldum. Sinirimden ağladım, bu  ajanstan ekmek yiyen onlarca insan için ağladım, hırsımdan, manyaklığımdan ve başarısızlığımızdan.

eğer bir ekip işi yapıyorsanız herşey zincirleme ilerler, olası aksaklıkları hesaplarsınız ve alternatif planlar geliştirirsiniz ama elinde çizili çalışmaya rağmen oval tencereye dikdörtgen kapak geçiren adamı risk grubuna bile sokmazsınız. olmaz yani böyle bişey. bana çalışmam için dayatılan bu takım, hasta olmama rağmen izin almaksızın çalıştığımı bildiği halde, üstelik koca koca delikanlılar bir de bunlar!!! yaptıklarından asla utanmadılar. insan olduklarını düşündüğüm için insanlardan utandım o an.

bu gece o it heriflerin, o balgamzadelerin, yoğurt beyinlilerin yapamadığı iş için sabaha kadar İstanbul'u dişi başıma bir diğer dişi arkadaşımla gezecek ve 2 erkeğin yapamadığı işi yapacağım. ve şimdiye gelince prensler evde uyuyorlar, ama ben savaş boyalarımı yüzüme sürdüm ve sinsi planlarım var.

Ve ben Patria  kişisi yediğim kazıklardan öğrendiğim bir şey var; kazık yedin mi öyle azcık bişi yemeyeceksin, koskocaman bir kazık ye ki bir daha yiyecek yerin kalmasın lan!

ben de bu kazığı yediysem İstanbul il sınırlarındaki tüm kazıkları bu adi heriflere çilek soslu, vişne soslu ve çikolata soslu olarak tek tek ikram edeceğim.


12 yorum:

  1. İtin totosuna sok sen bunları ne soslu kazığı! Her yerde var bu pisliklerden anasını sattıklarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. az bile aslına bakarsan 2 saatlik fazla uyku için başka insanların ekmeğiyle oynuyorlar ve evet malesef her yerdeler.

      Sil
  2. Ailecek severek okuyoruz seni. Çekirdek + Kola eşliğinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım da kola çekmeseymiş iyi olurmuş gecenin bu vaktinde :)

      Sil
  3. Sen kız başına olsan ne olur Patria her şeyi onlardan daha iyi halledersin.Onların yiyecekleri kazıklarda midelerine oturur umarım şimdiden afiyet olsun.Şu sözünde tarihe geçmeli bence çok beğendim "kazık yedin mi öyle azcık bişi yemeyeceksin, koskocaman bir kazık ye ki bir daha yiyecek yerin kalmasın lan!" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslihaneul emin ol öyle oldu o gece işimiz sabah saat 7 küsür civarlarında bitti. yanımıza aldığımız adam bile uyudu ama asla pes etmedik. neler yediricem onlara ah bi bilsen asıl yedikleri tarihe geçecek :)

      Sil
  4. Umarım hala bu adamlarla çalışmıyosundur. Şirketler böyle batıyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o adamlar hala çalışıyorlar benden çekecekleri var çünkü ;)

      Sil
  5. bi şey diyim mi, kız başına yaptığın iş 5 erkeğin bi araya gelip yapacağı şeyden çok daha iyi olur eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esas bi söz ettin sahiden de ve dediğin gibi oldu kare kare fotoğrafladık yaptığımız işi. adamlar resmen ense yapmışlar her gittiği yerlerden rapor geldi, yok şurası olmadı burada hata var diye. ekmekleri nasıl boğazlarından geçiyor anlamıyorum cidden.

      Sil
  6. Geçmiş olsun bende ödülün var sevgiler :)

    YanıtlaSil

yiosa siz de yazın...
hatta yazmazsanız küserim, ciddiyim !