4 Nisan 2012 Çarşamba

Kreş Terk

Açılan yeni sekmede beklerken, uyuyakalan Patria kişisinden pek bi selamlar bilogcum.

Bugün yeğenimin doğum günü. O, minik bir erkek kişisi, baba yerine bi dede kakaladığımız, dişi nüfusun ezici ağırlık oluşturduğu evde erkek kalabilme ihtimali e biraz zayıf tabi. saç düzleştiriciler, rengarenk makyaj malzemeleri, sütyenler, korseler, diş ipleri, altın çilekler, ayrılık acısı, tuvalet kavgası falan.... Veletciğimizin tek erkek modeli dedesi ve o da sadece gürültü çıkarıyor bildiğiniz üzere.

Bazen çok iyi bir teyze olamadığım için kendime kızsam da onunla birarada geçirebildiğim zamanlarda kendimi görüyorum; hüznü yaşıyorum. Gözleri hep uzaklardan birşeyler bekler gibi, sözleri hep bir şeyleri öğretmek ister gibi "gel buyur bak acımın tadına" der gibi tontişko yanakları. Acıyı erken yaşta öğreniyor çocuklar...

Onunla aynı yere bakıyoruz, baktığımızda göremediğimiz; babalarımız...

Neyse; kuzenimle ilgili kaygılarım konusunda araştırma yaparken bir habere denk geldim. Kreşten atılan bir erkek çocuğunu anlatıyordu.


Haberi aynen okuduğum şekilde aşağıda paylaşacağım. Ama öncesinde söyleyeceklerim var. Ötekileştirdiğiniz her canlı, size asırlık bir öfkeyle, nefretle, hatalarla, şiddetle ve kinle güçlenerek geri dönecektir. Çocuklara yapılan hiçbir yatırım boşa değildir ki, yeryüzünde yapılan en büyük yatırım bence insanadır.

Erkek çocuğu mavi giyer, kız çocuğu pembe saçmalıklarınız yüzünden, ruh dünyası karışmış veletlerimizle kocaman bir sağlıksız insanlar ordusuna döndü ülke. İnsan öncelikle, doğa koşullarından kendisini korumak ve sonra biraz da mahremiyet için giyinir. Demiyorum ki erkekler tanga giysin, kadınlar boxer, demiyorum ki erkekler çocuk doğursun kadınlar sorun! İnsana kendi yaşamıyla ilgili veri dopalama hakkı tanıyın, yoksa hep kreşten terk mi anlayışınız hatta vijdanınız?!


Habertürk Gazetesi'nden Sibel Hürtaş'ın haberine göre, panelistlerden Uluslararası Çocuk Merkezi Direktörü (UÇM) Adem Arkadaş, kendilerine yapılan bir başvuruyu anlattı. Arkadaş’ın belirttiğine göre hem UÇM’ye, hem de Kaos Gl’ye başvuran bir aile, henüz 5 yaşındaki çocuklarının ayrımcılığa uğradığını ileri sürerek, hukuki yardım talebinde bulundu.

‘Çocuğunuz farklı’
İsminin açıklanmasını istemeyen aile, 5 yaşındaki erkek çocuklarını kreşe yazdırdı. Çocuklarının diğer çocuklardan farklı olarak sürekli bez bebeklerle oynaması nedeniyle şikâyetlerin geldiğini belirten aile, “Diğer çocukların ebeveynleri toplanarak, kreş yönetimine başvurdu. Çocuğumuzun ‘farklı’ olduğunu, kendi çocuklarının ‘etkileneceğini’ iddia ederek çocuğumuzun uzaklaştırılmasını istedi. Şikâyetler sonucu çocuğumuz kreşten atıldı” dedi.

İki travma birden
Adem Arkadaş, “Çocuk iki kere travma yaşıyor. Hem kreşten atıldığı için travma yaşıyor, hem de ailesinin yaşadığı travma ona yansıyor” dedi. BM Raporu’na göre, çocuklar ırk, din, dil gibi unsurların yanı sıra, ikiz olma, uğursuz günde doğma, normal olmayan şekilde doğma, evlilik dışı doğma, doğum kaydının olmaması, sadece annesinin bulunması ya da sadece babasının bulunması gibi nedenlerle ayrımcılığa uğruyor.

10 yorum:

  1. doum günü kutlu olsun evin erkekinin =)

    YanıtlaSil
  2. çoğunluğun ikiyüzlülüğüne sahtekarlığına acı bir örnek...ne acıdır ki toplum çoğunluğunun zihniyeti bu. ve böyle bir toplumda yaşamak zorunda olmak ayrı bir acı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzgünüm tüm gerçekleri paylaşıyor olduğum için ve elimden yazmak dışında pek de bir şey gelmediği için. fakat herkes yakın çevresinden başlayarak hayata kendisinden detaylar katabilir. Müsabakaya girmezsen hükmen mağlup olursun n de olsa.

      Sil
    2. Sayın Shirin Serkan,

      Bu acı hanenizde yaşanmadan inanın etkilerini tahmin bile edemezsiniz. Çok büyük bir acı evladınızı toplumun dışına itiyorlar ve müdahale edemiyorsunuz.

      Sil
    3. @misspatria : çok cesur ve umut dolu bir insansınız. elbette savaşmak çok daha güzel.. bazan insan karamsarlığa düşüyor. bir orduya karşı tek başına karşı koymak gibi geliyor insana..
      @Adsız : haklısınız. elbette çaresiz kalmak veya öyle hissetmek çok zor bir durum..yaşamayanın anlaması zor tabi..

      Sil
  3. ne kadar acı bir gerçek... toplumumuz çok cahil.her konuya önyargılşı ve geleceğe at gözlükleriyle bakıyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En fecisi de birbirlerini gaza getirmeleri çokomellcim. falancanın oğlu filancanın kızı şeklinde başlayan cahil ve asılsız konuşmalarıyla insanların hayatlarını etkiliyorlar :/

      Sil
    2. Satın Piss Patria,

      Benzer bir konuya dair size mail gönderdim. bu konuda bizi desteklerseniz ailece çok mutlu oluruz. şu an için bilgilerimi gizli tutuyorum, maillerinize bakarsanız çok mutlu olacağız.

      Sil
  4. çocuklara böyle ayrımlar yapmaları gerçekten acımasıca ve size tebrikler sayın yazar bu kadar duyarlı olduğunuz için!

    YanıtlaSil

yiosa siz de yazın...
hatta yazmazsanız küserim, ciddiyim !