7 Haziran 2012 Perşembe

O An'lar Son Bölüm

Yan uyuma bağımlısı Patria kişisinden pek bi selamlar bilogcum.

Ah O An'lar...

Tat alamama sorunsalımla ilgili doktorum koku almaya bağlı bir açılım getirdikten hemen sonra. Sinsi bir serinlikle yanıma yaklaştı ve aynen şunları söyledi;

"Hiç Eliza testi yaptırdın mı?"

"E yaptırmadım" dedim. O AN doktorum sargıların altında fıldır fıldır dönen gözlerimi göremediği için çok şanslıydı. Nasıl yaniydi düşünsenize neden Eliza falan yaptırmam gereksindi ki? Kanserden sonra bir de AİDS mi?!

Tahlilimin şüpheli çıktığını söyledi.  O AN annem geldi gözümün önüne. gözlerimde ikamet eden tümörlü hücreleri bile kabul edemezken nostaljik zihni, evladının AİDS olduğu gerçeğiyle nasıl yüzleşecekti ki?! "AİDS değilsin sen zayıfsın" diye mi avutacaktı hızlı hızlı atan kalbini.

doktorumun şaka yapmadığı gayet netti "bu tahlilleri bir daha yaptırmalısın düşükte olsa bir ihtimalin var" dedi o düşük ihtimale tutunarak bir kaç dakika bile yaşamak o kadar yordu ki beni "n yapmalıyım" sorusuyla ilişkiye girdim ama boşalmak bilmedi zihnim!!! İş yerime haber vermeli miyim? peki ya aileme? bilogda yazmalı mıyım? Bu bir sır olarak kalabilir mi, kalmalı mı? ve zaten bunca senelerdir çektiklerim az mıydı?

Doktor odadan çıktı geride kanserden arınmanın mutluluğunu, AİDS olmanın verdiği korkuyla takas eden bir Patria'lı bırakarak.

Refakatçim olan arkadaşım da O AN'ların şahidiydi ve ağlamaya başladı. "Sakin ol lan" dedim ağlamamak için kendimi hırpalarken. "Sakin ol ve nerede bu tahlili yaptırabiliriz araştıralım. Kimsenin belası olmak istemiyorum" N kadar acı verici bir durumdu bu yani kendimi yine tamamen ötelemiş kimseye dert olmak istemediğimi söylüyordum. N zaman gelecekti kendimi düşünme sıram?!

Hastaneden çıkar çıkmaz anneciğimin evine gittik. O kadar berbat bir haldeydim ki; O AN anladım hayatımın geri kalanını doktorun açıklama yaptığı hasta odasında bırakmıştım. Anneme sarılansa; kanserden arınmış ama damarlarında AİDS adı verilen bombalarla dolaşan bir et yığınıydı. Korktum, hemen iterek uzaklaştırdım annemi zavallı bedenimden. E açık yaralarım vardı, bandajlarım da kan! Açıklama yapamadım. Hayat onu parçalara ayırmış ve bir çocuğun elinde defalarca birleştirilen bir puzzle gibi hırpalamıştı bu yükü ona yükleyemezdim hem de böylesine mutlu bir gününde.

O AN'larda kendimi yeryüzüne ait olmayan kusurlu bir üretim gibi düşündüm, boğuluyordum, adeta soluğum bedenimi terkediyordu.

O gece kardeşime anlattım. "Ablası maymun" diye severim küçük kardeşimi ve "Ablası Aids" dedim konuya girmek için. Ama o "Sus ağzına çarparım o nasıl laf" dedi sevgi dolu bir şekilde. Şaka yapmadığımı anladığında; anıra anıra ağlamasa iyiydi ama ağladı zilli. "Dedim sana o dövmeler ağzına sıççak diye di mi?" dedi dişlerini sıka sıka. Bir avuç suda değil kardeşimin bir avuç gözyaşında boğuldum bilog. Onun gözyaşları benim mezarıma döndü. Sevdiklerime nasıl böyle acı verirdim?! O AN beynimde bir soru belirdi durdum ve dedim kendi kendime "Bu bana nasıl bulaştı?!". Bu illet hakkında öylesine bilgisiz ve öylesine kördüm ki hemen internete girmesini istedim.  

AİDS Nasıl Bulaşır?

Sahi bilogcum AİDS nasıl bulaşır fikriniz var mı? Artık Dişçi koltuğundaki tek korkunun diş çektirmek olmaması gerektiğini bilmenizi ve mutlaka bu konuda araştırma yapmanızı hatta dönüp AİDS hastalarının yaşadıklarını kısa da olsa okumanızı isterim. O gece sabaha kadar kardeşim benim için internette araştırma yaptı ve bana bolca okudu. Sabah olduğunda arkadaşım beni almaya geldi, sağlıkçı olması işimi epey kolaylaştırdı. 2 ayrı yerde istenen tahlileri yaptırdık. 2,5 saatimiz vardı sonuçları almaya.

O 2,5 saat tarifi zor dakikalar, saniyeler hatta saliseler demekti. Evet gerçekten AİDS olabilirdim çünkü dövmelerim vardı ve herkes gibi savunmasızdım bu virüse.

2,5 saat geçti ve O AN geldi. Arkadaşımın avuçlarına tutuşturulan zarf değil; hayatımın bizzat kendisiydi. Aceleyle zarfı açtı arkadaşım ve HIV Negatif.

Koduğumun HIV'i dedim işte O AN.Kedi miydim de ben göz dikmişti canıma, daha kaç canım vardı beni bilog yaşamaya?

Artık sadece kanserden arınmış bir Patria'lıydım bilogcum. anneme koştum doğal olarak ve eve vardığımda doya doya sarıldım önceki gün yersiz yere itmiş olmanın mahçupluğuyla. ve "anne ben Hiv Negatif değilim ya" dedim "Negatif bakma bebeğim hep pozitif ola aferin sana" dedi.

Aferin Patria'ya!

Tahlil sonucunun neden böyle çıktığına gelecek olursak, paket şeklinde olan testler hızlı sonuç vermesi açısından tercih edilebiliyormuş ve cihazda asıl süresinin üstünde bekletilmesi durumunda malesef bozularak hatalı sonuç verebiliyormuş. Aman diyorum doğru laboratuarlarda tahlil yaptırın!

36 yorum:

  1. Bütün bölümleri okudum. Her birine yorum yazamadım kusuruma bakma. Ne düşündüm biliyor musun? Bazen öyle bir korku yaşarızki, daha kötüsü olamaz deriz, daha korkuncu olamaz. Belki de bu korku, senin yaşadığın kanser illetinin o kadar da korkulacak bir şey olmadığını anlamanı sağladı ve sevinmen için bir fırsat yarattı. Öyle düşün. Allah kimselere vermesin her ikisini de. Ama emin ol her zaman daha kötüsü vardır. Tıpkı daha iyilerinin olduğu gibi..
    Gönül rahatlığıyla öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşkolsuuun n kusuru olur mu hiç öyle şey :)

      Çok doğru söylemişsin gerçekten o korku fazlaca öğretici oluyor. hep daha kötüsüne hazır bir Patria kişisi olarak ben de seni öpüyorum sevgiler :)

      Sil
  2. mimlendin:):):)

    YanıtlaSil
  3. yani şu yazıyı yüreğim ağzımda okudum inanırmısın Allahtan sonu korkulan son olmadı. Bu kadarı da fazla demeye başlamıştım kendi kendime neyse tekrar geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh evet korktuğum gibi olmadı sahiden rahatladım ben de. Çoooook teşekkür ederim evlerden uzak kimse bu derde düşmese keşke.

      Sil
  4. Gerilimini hissettim.Milyonlarca geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılmak aaaah n büyük bahtiyarlık :)

      teşekkür ederim.

      Sil
  5. Huuh çok tırstım yaav! Allah korumuş vala feci gerilim yaşamışsın.. Çoook geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de n gerilim o korku filmleri delisi ben bildiğin ölecektim korkudan :) saol :)

      Sil
  6. öff ya önce yüreğimi durdurdun.. sonra ohhh dedirttin..
    sana bir şey olacağı yok anladım artık.. da...
    sen beni öldürecen bu gidişle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir Patria kişisi yeryüzünde mutlaka zorluklarla başa çıkabilir. Daha beteri vardır ama Patria kişileri hazırlıklıdır buna hehe :)

      aman ha sağlam dur sağlıklı yaşa öleyim deme yeni bulmuşken seni :)

      Sil
  7. Aynısı bundan 4-5 yıl önce benim de başıma gelmişti. Teyzem hemşire yanına gittiğimde gelmişken kanında ne var ne yok bir bakalım dedi. Tamamen rutin kontroldü yapılacak olan. Teyzem bir geldi akşam eve bana acayip acayip sorular sormaya başladı. Nolduğunu kurcalayınca testlerde Aidsten şüphelenildiğini söyledi. Yarın bi da kan alacağım dedi. Ertesi gün bir şey çıkmadı tabi ama o bir gece de yaşadığım korku bir ömre bedeldi. Çok berbat bir duygu. Çok iyi biliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N kadar da berbat birşey olduğunu kesin anlamışsındır :/ Senin ki de iğrenç bir durum direk aile bireylerinden birisi olayın içinde. İkimize de geçmişler olsun :)

      Sil
  8. ohh ! çok korktum neyseki değilmişsin tekrardan çok çok geçmiş olsun ç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe değilmişim sahiden gavur gibi derler ya o misal sapasağlammışım :)

      Sil
  9. ay patria aman patria.
    Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş ya, aynı öyle.
    önce korkut sonra rahatlat.
    gelmişler geçmişler ola, artık kötülükler senden uzak ola. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzak ola dimi ya şekercim yeter artık dertler tasalar, yaz geldi güneş açtı adana gibiyim cıvıl cıvıl peek bi huzur doluyum :)

      Sil
  10. ya yeter yüzümüz gülsün zaten. lan bir de onun korkusu bile yeter insanın kendini yeyip bitirmesine. aman canım aman diyeyim dikkat et kendine. bizim mayamızda belayı hastalıgı sıkıntıyı çeken bir şey var biliyosun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gülsün artık diyeceğim ama sanırım hafiften sırıtmaya başladım ben canım. Sıra sen de bomba haberler harika gelişmeler bekliyorum senden artık.

      Sil
  11. Okurken o berbat hissettim ki kendimi gözlerim doldu kendimi senin yerinde hissettim ama şimdi iyi olmana çooooooooooooooookkkkkkkkkkk sevindim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman da benim pek bi şirin ve içli Baş Belam da gelmiş, sakın he ağlamak yok ağlaya ağlaya gözlerimi beter ettim ders olsun hepinize. ama sevindirdiğime sevindim hahah. öpüyorummm

      Sil
  12. "Ne oluyo yaa" dedim bi an...
    Ne oluyo ya, sapa sağlam patria kişisisin artık işte yok hivmiv :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah erdi sahiden berbattı o anlar ama sonrasında sanki kunadktaki karnı doymuş bebek gibi huzuru tattım hiv yoook grip yoook gözyaşı yoook dikiş var azcık ama o da geçecek :)

      Sil
    2. Geçicek tabi başka ihtimali yok ıvır şeyler patria ya ne yapabilir :D

      Sil
  13. bileklerimi rendeleyerek okudumm patria !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bu ben var ya. öyle de edepsizim ki di mi ama. vitriol şekercim süperim gerginlk için pek bi üzgünüm güzel haberlerime denk gel bundan sonra hep :) sevgileeeer :)

      Sil
  14. Artık tüm kalkanların ile yanımızdasın, çok şükür!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şekercim yanı başınızdayım hem de :)

      Sil
  15. geçmiş-gitmiş olsun hemde iki kez..:))Seni burada görmek gerçekten sevindirici...hoşgeldin aramıza bebek..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlımmmm seni de burada görmek çok sevindirici bolca gülümseyeceğiz eminim :)

      Sil
  16. Bu güne değin hiçbir yazıyı bu kadar baştan savma okumadım,
    ilk paragraftan sonuç kısmına nasıl ışınlandığımı hatırlamıyorum.!
    Sonrasında göğüs kafesimden kalkan yük ile "ohhhhhhh çok şükür tanrımmm" diyerek
    derin bir nefes veriyorum. Dost korkuttunuz beni (:
    Sağlıcakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneşinoğlu dost yürekli insan kısa mesafeli bu korkuyu güzel olaylarla soslandıracağım. Yakında çok daha iyi olacağım için bolca güldüreceğim sizleri. Şimdilik affedin az da yaramazımdır bilirsiniz. birlikte eğleneceğimiz günlerimiz bol olsun.

      Sil
  17. mimledim seni patria kişisi :)

    YanıtlaSil

yiosa siz de yazın...
hatta yazmazsanız küserim, ciddiyim !