11 Mart 2012 Pazar

16 yıl sonra gelen adalet

"o daha çok küçük" feryatlarına rağmen bi anneden umutlarını, yavrusunun geleceğini çalan o dava nihayet sona erdi bilog.

nasıl ki; umay "bir şarkı duydum kalbim acıdı" dedi bu akşam "bir haber duydum kalbim acıdı" cidden. hapsetmiştim çocukluğuma dair bu acı anıyı beynimin derinlerine. belki birçoğunuz bilmezsiniz ve belki birçoğunuz da unuttunuz ama Manisalı Gençlerden bahsediyorum. aslında manisalı çocuklar demem daha doğru olur ama işkence de kızlı erkekli bekaretlerini ve geleceğe dair umutlarını kaybettiklerinde henüz çocuklardı. 

yüreklerindeki ateş biraz olsun sönsün ve yitirilen umutlar yeniden yeşersin diye "güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz" denildi onlara ve tam da 16 yıl sonra, 16 çocuğun başarısı nice işkence mağduru için gün ışığı oldu. o güzel günleri gördük! evet onlar bugün bir zafer kazandılar. artık manisalı gençler işkencenin değil, işkenceye dair kazanılan mücadelenin simgesidir. 

işte bugün bir haber okudum; kalbim acıdı. 16 yıldır sürdürdükleri hukuk mücadelesini danıştay'ın son verdiği kararla kazanarak içişleri bakanlığı'nı işkenceden tazminata mahkum ettirdi bu 16 genç.

12 yorum:

  1. yaşandıgı dönemden değil ama sonradan araştırıp ögrenip içimin acıdıgı bir davadır bu. gazetede göremedim ama blogunda bunu paylaşman çok iyi oldu ki ögrendim. darısı diger haksızlara kalan davalara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızılgıncım haklısın iç acıtan bir davaydı daha bilmediğimiz niceleri gibi. sevindim haberdar edebildiğime. müjdeci oldum bak sen bana :)

      bu ülke topraklarında anneler çocuklarının cesetlerini çöp dağları arasında aradılar, buldular. daha nice davalar var aydınlatılmamış, darısı onların başına :/

      Sil
  2. "unutmadık" diyenler hep çıkacaktır!unutmayacağız'dır!anlayamasak da bu acıları unutamayanları..yine de iyi ki "unutmamak" ve "unutmayanlar" vardır! kek börek ve kombinlerin dünyasından geçilmeyen bloggerlar arasından bunları hatırladığın için vâr ol bilog!(sizin tabirinizle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba D.Zehra, nasıl bir acıdır ki; manisa dediğimde aklıma gelen, ben o kızların acısını gerçekten en derinlerimde yaşadım. küçük yaşta başetmek zorunda kaldıkları o vahşete sanki ortaktım. kayıtsız kalmam mümkün bile olamazdı, daha dün gibi o annenin feyadı; o daha çok küçüüüük..!

      Sil
  3. Ömürleri geçmiş neye yarar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam üsturupsuzcum, ömürleri geçti ve içlerinden birisi aynen şunları söyledi

      "Gelecekten umutlu değilim. Aslında şöyle de diyebilirim. İşkencede ben bugünümü ve yarınımı da bıraktım! Gözaltında soğuk duvarların arkasında, çığlıklar arasında, elektrik manyetosunda, termal şokta ömrümün baharı kaldı"

      işte tam da söylendiği gibi yaşam bazen öyle tesadüfler kuruyor ki, senaristlerin ağzı açık kalıyor...

      Sil
  4. Ne olursa olsun, geç de gelse hiç gelmeyen adaletten iyidir. Bir de ülkemin adalet bekleyenler yuvası olduğunu düşünürsek büyük gelişmedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam ponticim...

      Elbette bu bir zaferdir; keşke hiç yaşanmasaymış dediğimiz cinsinden ama...

      Sil
  5. ben unutmuştum ama okuyunca haberleri aklıma gelmişti, saçma sapan sebepsiz yere şu çocukları süründürdüler ya, Allah onları yerle bir etsin ne diyim yaa..çok kızdım, devlet dediğin bazen çok gerzek bir adam olup çıkıyor hoş doğru karar verdiğide görülmemiş ya susayım ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam gülçin nur o kadar uzun zaman geçti ki bu acıların üzerinden çok haklısın, unuttuk ya da beynimize hapsettik.
      dilerim bu acıyı yaşayan 16 genç tamamen unutsunlar ama yeryüzünde bir daha böylesi vahşetler olmayacağı günlere açsın çocuklarımız gözlerini.

      Sil
  6. Geç gelen adalet, adalet değildir.Malesef ülkemiz de adalet ya hep geç kalıyor ya da hiç gelmiyor!

    YanıtlaSil
  7. ben geçen gün öğrendim meğer kawak yellerindeki kızda o işkecelere maruz kalanlardanmış. allah bir daha wermesin bu acıları kimselere.

    YanıtlaSil

yiosa siz de yazın...
hatta yazmazsanız küserim, ciddiyim !