13 Şubat 2012 Pazartesi

çocuk istismarı insanlık suçudur

selamlar bilogcum... 

röntgenleyen bazılarınızın da bildiği üzere "pickurusu" tamamen tematik bi nicktir.  

eski bilogum hunharca talan edilmeden önce sık sık, çocuğa ve kadına şiddet içeriğiyle paylaşımım olmuştu ve devam da edecek.

"piclerin gücü adına OHA" diye anıran ben! evet, beni gidi pickurusu; çocukluğa dair anıları korku, dayak, endişe, acı, acı ve acıdan ibaret bi velettim. dünyayı mahallesinden ibaret sayan o sarı velet! ama lan büyüdüm işte. fakat ben büyüdükçe; yeryüzü de büyüdü, şiddetse hala yer yüzünde!

sevgili röntgencilerim, hangi ailede ve n şartlarda bi yaşam süreceğimizi, hayatın bize n türlü vıttır vızıklar yapabileceğini bilemeden, elimizi kolumuzu sallaya sallaya doğduk hepimiz, bazılarımız şiddeti sadece bi kelime olarak kurgularken, bazılarımız içinse şiddet; yaşamın bizzat kendisi oldu. kadına, çocuğa, yaşlıya, hayvana, doğaya; şiddet!

fiziksel, duyusal ve cinsel istismar farketmeksizin; istismar insanlık suçudur. istismara sessiz ve kayıtsız kalmak da öyle.

bizler huzurlu hanelerimizde, "daha fazla nasıl mutlu olabilirim" , "n yapsam da kendimi biraz daha şımartsam" , "platform mu giysem, ince topuklu mu?" vb. endişeler içerisindeyken; şu an, hatta belki tam da şu saniye bile, istismara uğrayan çocuklar var. 

gözlerimizin önünde yaşanmıyor oluşu; bunu bi insanlık suçu olmaktan çıkarmaz. söz konusu çocuklar, insanlığın geleceğidir.

üstelik n acıdır ki; henüz kadın ya da erkek olmak hakkında bile, en ufak fikirleri olmayan, çocuk seks kölelerinden oluşan bi gezegene dönüştü dünya farkında mısınız?! yardıra yardıra arayıp bulduğunuz o şifresiz porno sitelerinde izlediğiniz minik bedenler, oyuncak barbie bebekler değiller. tek silahları ağlamak olan minik bedenler; çocuklar.

çocuğa cinsel istismar kadar, çocuk emeği üzerinden elde edilen haksız gelir ve hiçe sayılan çocuk emeğini, görmezden gelmek de istismara göz yummaktan başka bişey değildir.

eğer söz konusu bi çocuksa; onun kimden doğduğu, ailesinin kim olduğu önemli değildir. Çocuklar hepimizindir. o minik bedenlere kalkan pis elleri indirmekse herkesin görevidir.

ve görmezden geldikçe hepimiz bu suça ortağız!

en azından, ailesi tarafından dövülen bi çocuk gördüğümüzde, "hooop n oluyor?" demiyorsak suça ortağız! belki o an için şiddeti engellemenin faydası olmayacağı düşünülebilir. ama dayak yiyen bi çocuğa minik bi umuttur; o elin kendisini incitmesine fırsat vermeyen birileri olduğuna dair! en nihayetinde insan, çocuk da olsa umutla yaşar.

gelin bi değişiklik yapalım; hepiniz sevgili biloglarınızda, çocuk istismarına dair bişeyler  yazsın. 

8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Okurken taktir ettim, çok önemli ve bir o kadarda okudukça insanı üzen o bahsettiğimiz şahıslar hakkında sinirlenmememize sebep olan bir yazı yazmışsın. Bu konuda herkesin elinden ne geliyorsa yapması gerektiğine inanıyorum. En azından büyük çapta olmasada dediğim gibi "elinden ne geliyorsa". Kendi şahsım adına teşekkür ederim böyle anlamlı bir yazı için.

    YanıtlaSil
  3. Ah ulan piccim walla yaptın yine yapacağını.sen yüreği pırlanta 1 insansın hep yaz

    YanıtlaSil
  4. Selamın aleyküm

    Böyle bir sitede böyle bir yazı olabileceyi böylesi duyarlı olunabileceyi aklıma gelmezdi. Yavrularımıza yeltenen o şeytani elleri YÜCE MEVLAM kırsın!!!!

    YanıtlaSil
  5. @niasy selamlar. sözkonusu çocuklar ki geleceğin bizzat kendisi. elbette mini bir çaba esirgenmemeli çocuklardan. herkes elinden gelen en ufak gayreti olsun göstermeli.

    @hissiz dana efendi sana da selam. hep yazmaktan öte doğru kişilere ulaşabilmeyi isterim aslında. mesela bu kansız insanlar okumalı daha çok. okumalı ve kapalı kapılar ardındaki haklı öfkeyi ve nedenlerini anlamalılar.

    @sevgili adsız nasıl da önyargılardan ibaretiz. hani n varmış da benim bilogumda, burada olanlar yetişkine bile zarar vermeyecek ufak misminaccık hayattan detaylar sadece. sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Umarım okuyorlardır piccim!

    umarum senin sözlerin doğru yerlere ulaşıyordur.

    YanıtlaSil
  7. walla billahi beni heran şaşırtıyon kızım sende!!! takdir etmemek elde değil. analar evlatlarına sahip çıksınlar!!! ne yer ne içer bir bilsinler, dedektif olsunlar dmeiyorum ama evladının arkadaşlarını dahi tanımayan anneler var.

    YanıtlaSil
  8. Ah sadece hop noluyor demekten öte ellerinden alabilsek o çocukları ama o kadar geriyiz ki bu konuda. Şikayet de ettim bir zaman oğlunu döven bir baba! yı. Ama hiç bir sonuç alamadım, üstüne düşülmedi, babası dendi geçildi ve o can sahibi görülene geri verildi... Bilmiyorum somut şekilde ne yapılabilir bu konuda.
    Bir yazıyla başlamak, en azından bir ses çıkarmak, bir işe yarayacağını umut etmek en doğrusu sanırım, çok teşekkürler bu konudaki hassasiyetiniz için.
    Somut şekilde katkıda bulunabileceğim projelerde görüşmek üzere...

    YanıtlaSil

yiosa siz de yazın...
hatta yazmazsanız küserim, ciddiyim !